Avoin työhakemus (malli)

Työhakemuksen voi myös tehdä, vaikkei yritys ole julkisesti tiedottanut avoimesta työpaikasta (avoin hakemus). Työnantajat saattavat jättää avoimen työpaikan julkaisematta mm. avoimesta hausta seuraavan suuren hakemusten määrän takia tai koska yritys ei vielä tiedä tarvitsevansa uutta työntekijää. Avoimen työhakemuksen tekeminen on haasteellisempaa, koska et tiedä haettavaa työtehtävää. Toisaalta, koska hakijoita on vähemmän, on oma mahdollisuus saada työpaikka korkeampi. Kaikki riippuu siitä, saatko työnantajan vakuuttuneeksi, että juuri sinun osaamista tarvitaan. Katso esimerkki alta.

Avoin työhakemus

Etunimi Sukunimi
Postiosoite
Postinumero ja postitoimipaikka
Puhelinnumero
Sähköposti


Yritys Oy
Vastaanottajan nimi
Postiosoite
Postinumero ja postitoimipaikka

AVOIN HAKEMUS


Päiväys

OTSIKKO (esim. oma ammattinimike tai millaisia työtehtäviä haet)


Kerro heti avauksessa millaisia työtehtäviä haet ja lyhyt kuvaus osaamisestasi (voit kertoa tästä tarkemmin toisessa kappaleessa). Parasta on, jos pystyt keksimään työnantajan puolesta konkreettisia työtehtäviä joita voisit täyttää ja miksi olisit oikea henkilö näihin tehtäviin. Voit myös mainita, jos olet kiinnostunut muista osaamiseesi soveltuvista työtehtävistä. Kerro myös avauskappaleessa, miksi juuri tämä yritys kiinnostaa sinua työnantajana. Avauskappaleen tarkoitus on kertoa tiivistetysti nämä kolme seikkaa (oma osaaminen, haettavat työtehtävät, miksi juuri tämä yritys) ja saada kiinnostusta heräämään niin, että työnantaja lukee myös loput hakemuksesta.

Kerro tässä kappaleessa tarkemmin omasta osaamisesta ja työkokemuksesta. Konkreettiset esimerkit aikaisemmista työtehtävistä on parhaita. Jos olet ollut aikaisemmin töissä samalla alalla toimivissa yrityksissä, kannattaa ne mainita tässä. Mainitse myös koulutuksestasi lyhyesti tässä. Muista kuitenkin, että tarkoitus on täydentää ansioluettelossa antamiasi tietoja, ei toistaa niitä sellaisenaan.

Kolmannessa kappaleessa voit kertoa lyhyesti millainen olet työntekijänä, vahvuuksistasi ja muista taidoistasi. Voit myös kertoa esim. kielitaidoistasi tai it-taidoistasi, mikäli arvelet niistä olevan hyötyä niissä työtehtävissä, joita olet hakemassa.

Lopeta kertomalla vielä kerran motivaatiosi hakemiisi tehtäviin ja että olet valmis keskustelemaan lisää mahdollisesta jatkosta.

Ystävällisin terveisin

(Allekirjoitus)
Oma nimiLIITTEET
Ansioluettelo