CV-malli

CV (Curriculum Vitae) eli ansioluettelo on työhakemuksen liitteeksi lisättävä katsaus työnhakijan työkokemukseen, koulutukseen ja muihin taitoihin. Hyvä CV tuo esille työnhakijan pätevyyden haettavaan työpaikkaan jo ensimmäisellä silmäyksellä.


CV-MALLI

Etunimi Sukunimi
Syntynyt 1.1.1900
Esimerkkitie 1
00000 KUNTA
Puh. 000 123 4567
etunimi.sukunimi@email.com

ANSIOLUETTELO


17.09.2021


PROFIILI

Lyhyt esittelyteksti itsestäsi ja tavoitteistasi. Esim. "Valmistuin insinööriksi toukokuussa 2015. Omaan kuitenkin jo usean vuoden työkokemuksen alan tehtävistä. Työntekijänä olen tehokas ja tottunut työskentelemään paineen alla. Tavoitteenani on työskennellä mielenkiintoisten ja haastavien ongelmien parissa työtehtävissä jotka tukevat ammatillista kehittymistäni".

TYÖKOKEMUS

09/2014 -

Yritys Oy
Titteli / työtehtävä
Tarkempi kuvaus työtehtävistä. Voit myös kertoa saavutuksistasi tai työssä hankkimastasi erityisosaamisesta.

02/2002 - 06/2007

Nakkikioski Ry
Myyjä

KOULUTUS

08/2010 - 05/2014

Oppilaitos
Tutkinto
Tässä voit kertoa opintojesi suuntautumisesta, lopputyöstä tai muista opintoihin kuuluvista projekteista, jos arvelet niistä olevan hyötyä haettavan työpaikan kannalta.

08/2007 - 05/2010

Mallilan lukio
Ylioppilas

KURSSIT

Hygieniapassi, myönnetty 1.1.2008

KIELITAITO

suomi
englanti
ruotsi

äidinkieli
erinomainen
perusteet

IT-TAIDOT

Microsoft Word
Microsoft Excel
AutoCAD

Hyvä
Perusteet
Erinomainen

HARRASTUKSET

Kuntosali, lenkkeily

SUOSITTELIJAT

Erkki Esimerkki, Esimies, Yritys Oy
Erkki toimi esimiehenäni työskennellessäni Yritys Oy:ssä ohjelmistokehittäjänä.
Puh: 040 123 4567, sähköposti: erkki.esimerkki@yritysoy.fiLisää ideoita otsikoiksi ansioluetteloon:

 • Ajokortti
 • Asevelvollisuus
 • Luottamustehtävät
 • Muut opinnot / lisäopinnot
 • Vahvuudet
 • Lupakortit
 • Keskeiset vastuut ja tulokset
 • Tavoitteet
 • Erityistaidot
 • Erityisosaaminen
 • Julkaisut
 • Järjestötehtävät

 

Huomioi kuitenkin, että ansioluetteloon ei kannata yrittää mahduttaa liikaa tietoa. Hyvä pituus ansioluettelolle on korkeintaan kaksi sivua. Huolehdi myös siitä, että cv on selkeä lukea niin, että nopealla silmäilyllä siitä huomaa kaiken tarpeellisen. Voit esimerkiksi lihavoida tärkeät seikat kuten edellisen työnantajan nimen ja tittelisi.

 

Laita vahvuudet heti CV:n alkuun. Esimerkiksi jos olet hyvin kouluttautunut mutta et omaa vielä paljoa työkokemusta, laita tiedot koulutuksestasi ensin. Mieti mikä työkokemus, osaaminen, koulutus yms. on oleellista kyseisen työpaikan kannalta. Muista, että ansioluettelo (ja työhakemus) on vastaus työpaikkailmoitukseen, joten täsmälleen samanlainen ansioluettelo ei sovi jokaiseen eri tilanteeseen. Hyvä idea onkin tehdä cv-pohja, josta tietoja voi poistaa/lisätä tarpeen mukaan haettavan työtehtävän mukaan. Pysyttele ansioluettelossa enimmäkseen faktoissa, profiilitekstissä voit kertoa itsestäsi hieman vapaamuotoisemmin.

 

Lopuksi: älä ole liian vaatimaton! Suomalainen on monesti liian vaatimaton puhuttaessa omista taidoista. Jos tunnistat tämän piirteen itsestäsi, mieti oletko syyllistynyt tähän myös ansioluettelossa. Ansioluettelossa vaatimattomuus ei ole hyve. Älä kuitenkaan lupaa sellaista jota et pysty lunastamaan.