Työhakemusmalli

Työhakemuksen tarkoitus on vakuuttaa työnantaja siitä, että juuri sinut kannattaa kutsua työhaastatteluun. Työhakemuksen liitteeksi laitetaan CV eli ansioluettelo. Katso esimerkki työhakemuksesta alta tai lue lisää työhakemuksesta tästä.

Työhakemusmalli

TYÖHAKEMUS


Päiväys

Etunimi Sukunimi
Postiosoite
Postinumero ja postitoimipaikka
Puhelinnumero
Sähköposti


Yrityksen nimi
Henkilö jolle hakemus on osoitettu
Osoite

Viittaus (Mistä kuulit avoimesta työpaikasta, esim. "Viitaten ilmoitukseenne paikallislehdessä")

OTSIKKO (Haettava virka / toimi / työtehtävä)


Kerro ensimmäisessä kappaleessa miksi haet kyseiseen työpaikkaan ja miksi olisit oikea henkilö siihen. On tärkeää herättää työnantajan kiinnostus jo ensimmäisessä kappaleessa. Korosta siis kiinnostustasi juuri kyseiseen työpaikkaan ja miksi sinut kannattaisi palkata (mitä hyötyä sinusta on yritykselle).

Tuo toisessa kappaleessa esiin taustasi ja osaamisesi. Tarkoitus on tuoda ilmi pätevyytesi haettavaan työpaikkaan. Mitä alan työkokemusta ja koulutusta sinulla on? Pyri vastaamaan ilmoituksessa esitettyihin vaatimuksiin ja toiveisiin ja miten sinä täytät ne.

Kolmannessa kappaleessa voit kertoa muista hyvistä ominaisuuksistasi työntekijänä ja hieman itsestäsi ja luonteestasi. Tuo esille ominaisuuksia ja luonteenpiirteitä joista on hyötyä haettavassa työpaikassa. Muista että hyvä työhakemus on aina räätälöity ilmoituksen mukaan.

Lopetuskappaleessa pohjustat jatkoa työnhakuprosessissa. Ilmoita halukkuutesi tulla työhaastatteluun. Tässä voit myös esittää palkkatoiveesi mikäli sellaisen esittämistä on pyydetty.

Ystävällisin terveisin

(Allekirjoitus)
Oma nimiLIITTEET
Ansioluettelo